De medewerker als drijvende kracht van ontwikkeling is de titel van het Strategisch HRM beleid 2022-2026. In dit beleid ligt de focus enerzijds op werkgeluk en duurzame inzetbaarheid en anderzijds op verandering en innovatie. In het strategisch HRM beleid wordt met 4 beleidslijnen een brug geslagen om deze twee uitdagingen met elkaar te (blijven) verbinden, te noemen eigenaarschap, dienend leiderschap, veranderkracht en vitaliteit. Jaarlijks wordt gewerkt met een uitvoeringsplan, wat aansluit op de doorontwikkeling van de organisatie.
Naast de organisatieontwikkeling, zoals verantwoord binnen programma 6, is in 2024 ook voortgang geboekt op de vier beleidslijnen:
Eigenaarschap
Het kader voor flexibel belonen is afgerond en geïmplementeerd. Dit zorgt voor een transparante en gemotiveerde toekenning van bijzondere beloningen op basis van heldere criteria.
Dienend leiderschap
Het traject Beweging op eigen gedrag loopt door in 2024 met intervisiesessies voor het MT en teammanagers, waarmee zij hun leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen.
Veranderkracht
Een nieuwe tool biedt realtime inzicht in de ontwikkeling van personeelskosten, wat bijdraagt aan datagedreven besluitvorming. Daarnaast is er een digitaliseringsslag gemaakt in het onboardingsproces, zodat nieuwe medewerkers op een modernere manier hun indiensttredingsproces doorlopen.
Vitaliteit
Het beleid ongewenste omgangsvormen is vastgesteld, waarmee verantwoordelijkheden en procedures zijn verduidelijkt voor een veilige en respectvolle werkomgeving. Het vitaliteitsteam BRUIS heeft diverse activiteiten georganiseerd om medewerkers te stimuleren regie te nemen over hun vitaliteit, zoals de training Grip op mail en AI-workshops. Tot slot is een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek uitgevoerd, gericht op samenwerking en sterk management, als activiteit binnen het programma Organisatie.