• Wijkontwikkelingsplannen: We initiëren naar behoefte van bewoners projecten die hen enthousiast maken om de wijk te versterken. In een wijkontwikkelingsplan komen verschillende aspecten van gebiedsgericht werken op één moment samen. Daar waar een wijkontwikkelingsplan wordt opgesteld worden deze activiteiten opgenomen in dat plan en de uitvoeringsagenda als onderdeel van dat wijkontwikkelingsplan. Zie ook doelstelling 1.
  • Gebiedsgericht werken: In het Kernakkoord 2019-2022 is opgenomen dat wij naar een meer gestructureerde manier toe willen voor de inrichting van het gebiedsgericht werken. Hoewel er op verschillende manieren uitvoering wordt gegeven aan gebiedsgericht werken via wijkontwikkelingsplannen, wijkschouwen, SWOT-analyses, sociale kaart en door de buurt geïnitieerde activiteiten (zoals theater in de wijk), ontbreekt er nog een overkoepelende visie. Door gebiedsgericht werken meer in te zetten vanuit de grote opgaven, behalen we met integrale acties resultaat op meerdere doelen tegelijk. Die doelen kunnen ook doelen van andere partijen zijn. In 2021 stellen we een aanpak vast op gebiedsgericht werken in de gemeente Geldrop-Mierlo. De visie beschrijft waarom en hoe deze manier van werken de integraliteit tussen de ruimtelijk fysieke ontwikkelingen en de sociaal maatschappelijke ambities kan versterken. In de strategie wordt uitgewerkt op welke manier er concreet invulling aan deze manier van werken gegeven wordt met een programma / actieplan.
  • Digitaal Platform: Wij faciliteren ontmoeting en saamhorigheid door een digitaal platform voor alle bewoners en organisaties beschikbaar te stellen. Mensen worden ondersteund in het gebruik. In 2020 heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar digitale platforms. Eind 2020 is de uitkomst hierover gecommuniceerd met de gemeenteraad. Op basis van de uitkomst wordt er in 2021 uitvoering gegeven aan het besluit dat de gemeenteraad in 2020 heeft genomen.