De gemeente Geldrop-Mierlo streeft naar een gezond en sociaal klimaat. Initiatieven en organisaties die een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de gemeenschap krijgen de ruimte om activiteiten te ontplooien. Een goede huisvesting is daarbij een belangrijke randvoorwaarde.
Het Strategisch beheer maatschappelijk vastgoed is er op gericht om te komen tot een compacte vastgoedportefeuille, waarbij accommodaties zo optimaal en intensief mogelijk worden gebruikt. De gemeente stemt daarbij het aanbod af op de behoefte van de inwoners en kan door een flexibele opstelling inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends. 

Dit jaar kijken we naar de kern Mierlo. Het burgerinitiatief Natuurlijk Goed Mierlo heef onderzoek door het PON (kennisinstituut) laten verrichten naar het (maatschappelijk) vastgoed in de kern Mierlo. Naast dit burgerinitiatief, heeft ook Stichting de Eenbes ideeën over hoe het onderwijs in Mierlo gehuisvest kan worden. Dit zijn voorbeelden van partijen die meedenken over het maatschappelijk vastgoed. Het is van belang deze en andere ontwikkelingen in samenhang te onderzoeken zodat strategische keuzes voor de toekomst gebaseerd kunnen worden op een compleet beeld. Daarom wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Het haalbaarheidsonderzoek is, naast het IHP een stevige basis voor strategische keuzes in het maatschappelijk vastgoed op middellange en langer termijn. De uitkomsten leveren ook een bijdrage aan diverse vraagstukken die nu spelen en kunnen zo mogelijk benut worden in de wijkontwikkelingsplannen.