Wij investeren in preventie. Wij pakken niet alleen de dreigende problemen aan, maar investeren bewust in beschermende factoren die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van mensen zodat ook het beslag op professionele zorg verlaagt. In 2022 houdt dit in:

  • Uitvoeren van de eerste afspraken opgenomen uit het Lokaal Preventieakkoord en het aanhaken van steeds meer partners en inwoners bij deze positieve beweging.
  • Het verbinden van preventieve activiteiten, waardoor het beschikbare aanbod optimaal wordt ingezet en partijen door samenwerking meer gebruik maken van elkaars expertise. Dit zorgt voor passendere arrangementen voor inwoners waarbij de informatie en ondersteuning steeds beter op elkaar afgestemd zijn.
  • Gebiedsregisseurs versterken de verbinding tussen inwoners, samenwerkingspartners en de gemeentelijke organisatie in de verschillende wijken.
  • Voortzetten van de ontwikkeling gebiedsgericht werken gericht op preventie en vroeg signalering van sociaal maatschappelijke vraagstukken. We richten ons daarbij op het ontwikkelen van meer collectieve voorzieningen in buurten en wijken die bijdragen aan een zinvolle dagbesteding, sociale activering en (re)integratie van inwoners.
  • In 2022 liggen er voor de collectieve voorzieningen kansen om meer dagbestedingsplekken op lokale zorgboerderijen te creëren. We onderzoeken daarnaast voor welke andersoortige hulp- en zorgvragen we groepsaanbod  kunnen ontwikkelen op ontmoetingsplekken in buurten en wijken.
  • De LEVgroep richt zich met verschillende projecten (MatchMentor, Dorpsleerbedrijf, ANWB Automaatje), op de versterking van de sociale basis binnen gemeente Geldrop-Mierlo. In gesprek met de LEVgroep breiden we deze voorliggende activiteiten verder uit met als doel meer hulpvragen voorliggend te beantwoorden en daarmee de uitgaven binnen het sociaal domein te verlagen.