Meer
Publicatiedatum: 19-11-2018

Inhoud

Terug

10. Inzetten op samenwerking met andere partners, zoals zorgaanbieders, woningcorporaties, ondernemende inwoners en het bedrijfsleven om projecten op te starten....

10. Inzetten op samenwerking met andere partners, zoals zorgaanbieders, woningcorporaties, ondernemende inwoners en het bedrijfsleven om projecten op te starten....

....voor sociale en technische innovatie in het sociaal domein.

 

Het lidmaatschap van Slimmer Leven 2020, onderdeel van Brainport Eindhoven, geeft toegang tot het platform van bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen en gemeenten. Vanuit dit platform worden plannen en initiatieven ontwikkeld. Uit de contacten binnen Slimmer Leven 2020 is onder andere het JADS-project voortgekomen (Jheronimus Academy of Data Science, dit is een samenwerking tussen de universiteiten van Eindhoven en Tilburg voor het opleiden van data-ontwikkelaars). De gemeente Geldrop-Mierlo is in principe gevraagd te participeren. De Zorggroep DOH heeft een plan voor een programma zelfmanagement, eHealth en persoonsgerichte zorg.
Op basis van de data van de zorgverzekeraar, zorgaanbieders en GGD zal in 2019 een onderzoek plaatsvinden naar de haalbaarheid van eHealth doelstellingen en voorwaarden. Het gaat hierbij om een project dat is opgenomen in de regio-agenda die aan het kabinet is aangeboden in het kader van de benoeming van de regio Eindhoven als Mainport.

Heppie (t)Huis is een project van transitionele betekenis. Het creëert een niche in de huidige markt op weg naar een 'andere Jeugdhulp'. Op 31 oktober 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met het subsidiëren van het Heppie (t)Huis voor de duur van vijf jaar. Het Heppie (t)Huis zal naar verwachting in maart 2019 open gaan en voor de zomervakantie van 2019 de eerste kinderen ontvangen.
Door middel van het Heppie (t)Huis geven we in deze periode op een vernieuwende manier vorm aan jeugdhulp met Verblijf. Door het Heppie (t)Huis bieden wij jeugdigen uit onze gemeente de mogelijkheid om te blijven wonen onze gemeente in hun eigen leefomgeving. Dit project verwezenlijkt hiermee onze visie ‘Persoonlijk en Dichtbij’.