Meer
Publicatiedatum: 04-07-2019

Inhoud

Terug

03. Met de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) willen we een gezondere leefstijl voor jongeren realiseren door hen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten.

03. Met de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) willen we een gezondere leefstijl voor jongeren realiseren door hen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten.

Sinds 2015 werkt de gemeente Geldrop-Mierlo middels deze lokale en duurzame preventieve, integrale en structurele aanpak om het percentage jongeren met een gezond gewicht te verhogen. Zo wordt voldoende bewegen en gezond eten de norm. Wij werken samen met scholen, kinderopvang, sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en bedrijven.

In 2018 is besloten dat gemeente Geldrop-Mierlo tot en met oktober 2020 een JOGG gemeente is. In 2018 zijn er in totaal 52 activiteiten uitgevoerd waarvan steeds meer activiteiten wekelijks worden uitgevoerd. Voorbeelden van activiteiten zijn: Urban Sport Xperience, Braakhuizen United, fruit tijdens Inloop Mierlo en wekelijks voetbal in sporthal de Weijer. Daarnaast is als start van het nationaal Schoolontbijt, het burgemeestersontbijt georganiseerd en hebben basisschool De Regenboog en Kindcentrum de Vlinder het voeding-vignet van Gezonde School ontvangen. Ook hebben Judo vereniging 'De hechte band' uit Mierlo en hockeyvereniging Mierlo het Gezonde Sportvereniging vignet ontvangen. Tot slot is het Calisthenicspark Geldrop aangelegd en geopend en zijn er watertappunten geplaatst in zowel Geldrop als Mierlo; daarbij is water drinken gestimuleerd door middel van het aanbieden van flesjes water op momenten waarbij gemeente, buurtsportcoaches en / of jongerenwerkers aanwezig waren. Denk hierbij aan: sportdagen, Cruyff court toernooien, activiteiten in jongerencentrum The Lounge, buitenspeeldagen en dergelijke.